28.5.07

Wake up! Again..

Tunnen maailman epaoikeudenmukaisuuden ilkkuvan minulle pain naamaa, silla nain Tongan kansainvalisella lentokentalla litran Finlandia-vodkapulloja myynnissa hintaan 9e. Tama siis varmaan niin kaukana Suomesta, kuin suinkin mahdollista. YHDEKSAN EUROA SUOMALAISESTA VIINASTA KESKELLA TYYNTA VALTAMERTA!

Olo on kertakaikkiaan outo muutenki. Tulin takas Australiaan tassa tanaan iltapaivalla ja proseduurit ja paikka olivat juurikin samat kuin tanne ensimmaista kertaa saavuttaessa. Tuntui jotenkin kotoiselta ja mukavalta tulla takas Ausseihin, mutta sita ei kylla kauaa kestany. Loppu kun paasi ulos lentokentalta ja naki taman masentavassa syysilmassa makaavan kiireisen kaupungin. Sitten seurasi tietoista ja omavalintaista kidutusta: Sama shuttle bussi vei samaan hostelliin kuin eka kerrallakin - sillon syyskuussa. Huoneessa saman kansallisuuden edustajia eli britteja. Jutut huonekavereilla samat kuin ennenki. "Missahan ois tana iltana bileet?" "Joo huomenna Gaffiin (=backpackerbaari)!" "Muistakko sen pitkasaarisen blondin?" "Vittu olin eilen kannis.." Apua! Ja nyt ei ole edes Timo auttamassa. Sydney ei todellakaan ole mun kaupunki, eika nayta muutenkaan kovin houkuttelevalta kun taalla on nyt vissiin alkutalvi.

Olin siella Tongalla semmoset viikkoa ja niista kaks tuli vietettya erityisissa saariresorteissa istuskellen. Sukelluskurssin kavin ja tapasin fiksuja matkustajia - yllatyksekseni jopa kolme suomalaista eraalla "autiolla" saarella. Reissu oli hyva, mutta taidanpa pantata yksityiskohdat ihan kasvotusten kerrottavaksi, eli pysykaapa tunattuina viela sinne kesakuulle!

Tonga

Antti

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TERETULEMAST!

Anonyymi kirjoitti...

Vuosi sitten Romaniassa käydessäni huomasin, että paikallisten baarien ainoa tuontivodka on Finlandiaa. Ja tietysti suomalaiseen hintaan tottuneelle halpaan hintaan.

Täällä Espanjassa Absolut on se jota löytyy joka baarista, Finlandiaan en ole törmännyt. Mutta enpä ole hirveästi kaivannutkaan. Paikallinen kotipolttoinen kahvilikööri on hyvää!

0

Anonyymi kirjoitti...

MÄ YMMÄRRÄN TEIDÄN TUSKAN.. ITSEKIN SAMAISESSA HOSTELLISSA SYYSKUUSSA ASUNEENA! TERV. ANU (SE JOKA EI SAANU UNTA SILLOIN SYYSKUUSSA!)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos järkevää kritiikkiä. Me & My naapuri oli juuri valmistautumassa tehdä tutkimusta tästä. Saimme napata kirjan paikallisesta kirjastosta mutta mielestäni opin enemmän tästä virkaan. Olen hyvin iloinen nähdessäni näin paljon tietoa jaetaan vapaasti siellä.